Hurtig levering

Leveres indenfor 5 hverdage

Gratis levering

Ved ordre over 6000,00 DKK

96 29 30 00

info@easy-stone.dk

Herregårdssten

Herregårdsstenen er en af de absolut mest populære typer af belægningssten. En Herregårdssten er en tromlet belægningssten, der giver et udpræget rustikt udseende, men som samtidig stadig holder det traditionelle rektangulære look. Herregårdssten kan anvendes til et hav af formål - eksempelvis som underlag til indkørslen eller terrassen qua den store robusthed. Herregårdssten er ikke kun yderst praktiske og nemme at anlægge - de er samtidig flotte at se på. Valgmulighederne inden for belægningssten er mange, og hos easy-stone kan du finde lige netop den sten, der passer til dig. Vi tilbyder Herregårdssten i forskellige farvenuancer - lige fra de traditionelle og stilsikre grå sten til de varmere nuancer som gyldenmix og Paris. Vælger du gyldenmix eller gråmix får du sten i forskellige nuancer, som giver et mere dynamisk look.
Herregårdssten er typisk 14x21 cm, men hos easy-stone kan du også finde halve Herregårdssten på 14x10,5 cm samt de kvadratiske på 28x28 cm.

Herregårdsstenens anvendelsesmuligheder

Hos os finder du som nævnt et bredt udvalg i farver og farvemix. Men med Herregårdsstenen kommer også et stort antal lægningsmønstre. Normalstenen kan eksempelvis lægges i mønstrene vinkelforbandt, blokforbandt og halvforbandt. Hos os kan du også finde den kvadratiske Herregårdssten, hvilket i kombination med normalstenen øger lægningsmønstrene betydeligt. Set i dette perspektiv er Herregårdsstenen ikke bare en traditionel belægningssten, og også innovation og fuld af muligheder. Få inspiration i det store billedgalleri, og se hvilket lægningsmønster, du er til.

Nem at arbejde med 

Skal du selv anlægge jeres nye udeprojekt, er Herregårdssten særdeles nem at arbejde med. Til terrassen eller gangstien i haven, som kun bliver belastet med let trafik, anbefaler vi en tykkelse på 5 cm. Gælder det en indkørsel med let trafik af personbiler, kan du med fordel anvende Herregårdsstenen med en tykkelse på 7 cm. Du kan altid finde hjælp og gode råd til dit belægningsprojekt på vores hjælpesider. Vær speciel opmærksom på, at du får lavet et rigtigt underlag, som er afgørelsen for belægningens levetid og vedligeholdelse.

Farver:

Grå

Grå

Gråmix

Gråmix

Sort / Antracit

Sort / Antracit

Gyldenmix

Gyldenmix

Paris

Paris

Brochurer:

Produkter

Herregårdssten

Ønsker du ny terrasse, er det et oplagt valg af anvende Herregårdssten. For det første fordi du får uanede muligheder for at placere de firkantede belægningssten i sindrige mønstre, der passer til dit kreative lune. Dette da stenene kommer i et væld af farver, er lette at skære i både med vinkelsliber og især fliseskærer, og at de er billige og nemme at lægge, når underlaget er der.

For det andet er Herregårdssten solide, når bare de lægges rigtigt med lidt under en halv centimeters fugeafstand og bundopbygningen er korrekt.  Belægningsstenen med de slåede kanter kan have svært ved at håndtere bilkørsel, men det værner du dig mod ved at vælge den rette tykkelse. Vi taler her en tykkelse på ca. 7 cm modsat de 5 cm til gangstien i haven eller terrassen omme bag huset.

Hos Easy-stone finder du stor variation både i tykkelse, form og farve. Skal belægningsstenene have et rektangulært eller kvadratisk format? I samme eller forskellige farver? Her kan du blive klogere.

Skal formatet være firkantet eller rektangulært?

Herregårdssten finder du i enten et rektangulært eller kvadratisk format, for eksempel i målene 14x21 cm og 28x28 cm. Funktionelt er det ligegyldigt, hvilket format stenen har. Valget mellem belægningsstenens format bliver altså et spørgsmål om æstetik. Rent praktisk er rektangulære belægningssten de mest populære og er lettest at lægge, og du vil sjældent se en terrasse anlagt af lutter kvadratiske belægningssten. Men ved at blande de to former sparker du døren ind til en masse nye konstellationer i mønster, den kreative sjæl med sans for skønhed kan nørde med.

Hvordan vedligeholder du Herregårdssten?

Efter dine nye belægningssten er anlagt, skal du være opmærksom på at din nye terrasse eller indkørsel kræver vedligeholdelse, for at holde sig flot år efter år. Efterårs- og vinterperioden kan byde på algeangreb eller gøre belægningsstenene mørke og triste. Husk, at algerne dog typisk forsvinder, når den fugtige tid er ovre. For at starte forårssæsonen kan der dog til snavsede belægningssten anvendes fliserens. Følg vejledningen på bagsiden af beholder.
 

Til alle belægninger anbefaler vi at strå nyt fugesand over belægningen hvert år, da det frisker arealet op og holder fugerne fyldte. Flere bruger også en højtryksrenser til rengøring af Herregårdssten. Vær dog opmærksom på, at du ved for højt tryk eller anvendelse i forkert vinkel kan fjerne det øverste af stenens overflade, og at snavs derved får nemmere ved at binde sig til overfladen. Du vil således næste år stå med et større problem. For korrekt rengøring af Herregårdssten med højtryksrenser, se Dansk Betons vejledning her

Hvilke farver skal stenene have?

Hvad så med farven? Du kan glæde dig over, at Herregårdssten ikke udelukkende kommer i betongrå, men faktisk findes i et væld af farver fra murstensrød over i gyldne nuancer ved siden af et bredt spektrum af grå nuancer. Det vil sige, at uanset om du vil holde dig inden for det sort/hvide farvespektrum, eller du er frisk på at omgive huset med rødt og gult, får du en bred palette af farver at vælge mellem. Kun fantasien sætter grænserne for kombinationer.

Spørgsmål til farver? Kontakt vores kundeservice

Hos os kan du finde en række forskellige farvevalg, der gør det let at komme i gang med at være kreativ. Rødmix, gyldenmix og paris er tre eksempler på farvemønstre, der er yderst populære. I forhold til hvilke farver er bedst for dit projekt, kan du kontakte vores kundeservice via hjemmesiden – så vender vi tilbage til dig!

Har du husket at købe?

Fugesand

Fugesand er et specielt udviklet fugeprodukt, beregnet på at give stabile og stærke fuger i belægningen.

Pris: 59,95 DKK

Se mere

keyboard_arrow_up