Hurtig levering

Leveres indenfor 5 hverdage

Gratis levering

Ved ordre over 6000,00 DKK

96 29 30 00

info@easy-stone.dk

Hvorfor er der hvide plamager på vores fliser?

 

"Vi lagde i starten af foråret nogle pæne sorte Herregaardsten, men efter en våd periode på en uges tid kom der pludseligt nogle skæmmende hvide plamager på overfladen af stenene. Er der noget galt med vores sten, og er der noget vi kan gøre for at fjerne pletterne?"

Naturlig del af hærdeprocessen

De hvide plamager, I omtaler, er kalkudfældninger og skyldes ikke fejl i betonen. Kalkudfældningerne er en naturlig del af betonens hærdeproces, og opstår ved alle betonsten  – nogle gange inde i sten (usynlige) og andre gange oven på stenene som i jeres tilfælde.

Forsvinder af sig selv

Kalkudfældningerne forsvinder af sig selv i løbet af 1-2 år, men I kan fremskynde det ved at feje belægningen med noget skarpt kvartssand (købes i byggemarkedet). Er det meget kraftige kalkudfældninger kan man også afsyre belægningen med en meget svag saltsyre-opløsning. Men vent til stenene er min. 1 år, ellers kan I risikere at kalkudfældningerne opstår igen.

Før kalkudfældningerne kommer

Vi har desuden lavet seks gode tommelfinger-regler, som er vigtige at huske for at minimere kalkudfældninger på ens belægning.

Gode råd for at minimere kalkudfældninger

  1. Kontroller stenene før de lægges, og kontakt easy-stone, hvis der er kraftige kalkudfældninger (gælder ikke ved restpartier.)
  2. Belægningen skal lægges med fald, for at undgå vandfyldte lunker. Opstår der lunker, skal de rettes op.
  3. Husk at etablere effektiv afvanding.
  4. Undgå at oplagre stenene i længere tid efter leveringen.
  5. Sørg for at holde belægningen ren, også under lægningen. Sand og jord må ikke henligge på belægningen. Skæring af sten, rør, mursten osv. må ikke foregå på belægningen. Bliver belægningen smudset til, skal den rengøres straks.
  6. Fej belægningen inden vibrering. Benyt en kunststofsål under pladevibratoren for at undgå at støv bindes til stenene. 
keyboard_arrow_up