Hurtig levering

Leveres indenfor 5 hverdage

Gratis levering

Ved ordre over 6000,00 DKK

96 29 30 00

info@easy-stone.dk

Hvad kan vi gøre for at undgå kørespor?

 

"Vi skal til at lægge nye betonsten i vores indkørsel men vil gerne sikre os, at der ikke opstår de kedelige kørespor, der er i den gamle belægning. Kræver det, at vi vælger nogle specielle sten, eller hvad er problemet?"

- Carsten og Lene

Lagene under belægningen skal have korrekt tykkelse

I er ikke de eneste, der har det nævnte problem med kørespor i indkørslen. Det ses i mange indkørsler. Men der er en løsning på problemet, som altså ikke skyldes forkerte sten. Køresporene opstår næsten altid fordi stabilt grus-laget er for tyndt, og fordi afretningslaget er for tykt.

Mål for en almindelig indkørsel

Til en almindelig indkørsel skal stabilt grus-laget være min. 12 cm, og afretningslaget skal være 3 cm. Det er meget vigtigt, at stabilt grus-laget rettes præcist af, og at det er lavet med fald. Kun når det er opfyldt, kan afretningslaget komme ned på 3 cm tykkelse. Et for tykt afretningslaget vil altid medføre kørespor i belægningen efter kort tid. 

Tabel for opbygning under belægningen

Vi har lavet en tabel, der gælder både for terrasser og en indkørsel som jeres (der højst bliver belastet med personbiler). Frotssikker, frosttvivlsom og frostfarlig skal forståes som jordens nuværende tilstand. Indeholder jorden eksempelvis mange planterester (humus) og mangel på "struktur," kan den være frostfarlig. Dette er dog sjældent et problem i private sammenhængde.

Mere info

Læs også vores vejledning om hvordan belægningen skal opbygges.

Læs nu

 

keyboard_arrow_up