Hurtig levering

Leveres indenfor 5 hverdage

Gratis levering

Ved ordre over 6000,00 DKK

96 29 30 00

info@easy-stone.dk

Snavsede og kedelige fliser

 

"For cirka otte år siden fik vi lavet vores have - med nye fliser på vores terrasser og små stier rundt i haven. Desværre er fliserne blevet ret snavsede og temmelig kedelige at se på! Kan der gøres noget ved det? Og er der noget vi ikke må gøre?"

- Birgitte, Herning

Start med almindelig rengøring

Fliser og belægningssten tåler de allerfleste rengøringsmidler, også salmiakholdige. Begynd med at fjerne løst snavs, blade og så videre ved at feje fliserne godt. Hvis I har noget rengøringsmiddel »stående i skabet«, kan I lige så godt forsøge med det først. Fugt først fliserne med vand - det kan ofte »blødgøre« snavset. Lav så en kraftig opløsning af rengøringsmidlet, påfør den. Bearbejd fliserne grundigt med en gulvskubbe - det må gerne skumme godt.

Huske at skylle snavset væk

Det er vigtigt at området til sidst spules grundigt efter med vand, så snavset bliver skyllet væk og ikke blot ligger og tørrer ind på belægningen igen.

Højtryksrensning er også en mulighed - men vær forsigtig

Højtryksrensning er en anden mulighed - blot det gøres varsomt, da forkert eller for kraftig højtryksrensning kan skade overfladen. Brug »spredt stråle« i en afstand af ca. 20 cm i en skrå vinkel på ca. 30 grader på overfladen. Højtryksrenseren må yde max. ca. 100-120 bar.
Uanset hvilken metode og hvilke midler du vælger, er det en rigtig god idé at begynde med at prøve på et par fliser og lade dem tørre helt. Dels for at vurdere effekten, dels for at vurdere eventuelle skader – for eksempel ved for kraftig højtryksrensning.

Fugesand vedligeholder og frisker op

Til allersidst frisker det utroligt op med en gang frisk fugesand. Hvis du regelmæssigt fejer området over med sand, mindsker du dannelsen af mos og alger. Og så giver fyldte fuger også mindre ukrudt!

Mere info

Læs også vores vejledning om vedligholdelse af betonbelægninger.

Læs nu

 

keyboard_arrow_up